De essentie van schoonheid is eenheid in variëteit.

Gioachino Rossini

Over mijn lessen

Muziek maken is een belevenis en daar zijn mijn lessen op gebaseerd. Het bespelen van een muziekinstrument wordt gestimuleerd als men plezier heeft in het maken van muziek.

Dit is heel belangrijk, want om muziek te begrijpen, moet je een aantal muzikale aspecten leren kennen zoals het lezen van muzieknoten, het toepassen van verschillende ritmes, motorische vaardigheden, maar ook het begrijpen van de boodschap van componisten.

Deze aspecten zijn veel makkelijker in de praktijk te brengen als je plezier heb in het maken van muziek. Dit is dan ook de basis voor iedereen die een muziekinstrument wil bespelen en de motor voor doorzettingsvermogen.

Online lessen

De lijn tussen offline en online lessen wordt steeds dunner; de analoge en digitale wereld zullen dan ook steeds meer in elkaar overlopen. De offline lessen zullen worden ondersteund door de online lessen.

Ik houd de lessen simpel, gestructureerd en duidelijk en streef ernaar om de leerlingen te blijven motiveren, zodat ze muziek als een creatieve ervaring zullen beleven

Doelgroep

Leeftijd maakt geen verschil: iedereen, zowel kinderen als volwassen, is welkom om te leren pianospelen.

Bij jonge kinderen begin ik wanneer ze het alfabet en cijfers kunnen lezen. Het accent ligt bij hen op het spelenderwijs kennismaken met de piano, het zich ontwikkelen naar het leren lezen van muzieknoten en het beoefenen van de piano. Bij kinderen die ouder zijn ligt het accent meer op het ontwikkelen van een eigen muzikale stijl.

Ook volwassenen zijn in mijn praktijk zeer welkom. Je bent nooit te oud om te beginnen met het leren van pianospelen! Pianospelen op volwassen leeftijd is ontspannend. Er is geen voorkennis nodig om te beginnen met de pianolessen.

Methodiek

Bij mijn pianolessen staat de leerling centraal. Hier bouw ik mijn lesproces omheen: ieder individu heeft speciale aandacht nodig en ik houd rekening met de wensen en de capaciteiten van iedere leerling. De methode die ik hanteer verschilt dan ook per leerling. Het eerste kennismakingsgesprek speelt daarom een belangrijke rol bij het bepalen van de methodiek, zowel voor de leerling en diens ouders als voor mij.

Lesmateriaal

Ik maak gebruik van verschillende muziekstijlen. Er is veel aan te beleven en er is voor ieder wat wils: van klassiek, boogie woogie tot jazz en filmmuziek. Het leren spelen van verschillende muziekstijlen vergroot het plezier in het maken van muziek. Naarmate de leerling de basiskennis beheerst, wordt het repertoire uitgebreid en is er ruimte om de eigen favoriete muziekstijlen in te brengen.

Veelgestelde vragen

Heb ik een piano nodig?

Het is essentieel om een instrument te hebben voordat je op pianoles gaat. U kunt bij mij terecht voor informatie en advies over het huren of kopen van een piano (zowel akoestisch als elektrisch).

Hoe lang duurt een pianoles?

De pianolessen zijn individueel en duren 45 minuten. De pianolessen voor zeer jonge kinderen duren 30 minuten. Voor volwassen beginners is mijn ervaring dat wekelijkse lessen meer resultaat opleveren, waarbij men hier later veel plezier en profijt van kan hebben. Voor vergevorderde bestaat de mogelijkheid om één keer in de twee weken pianoles te volgen, waarbij de pianolessen 60 minuten duren. De lestijden worden altijd in onderling overleg bepaald.

Gaan de lessen door tijdens de vakantie?

De pianolessen volgen de schoolvakanties, zoals die regionaal worden vastgesteld.

Wat kan ik verwachten van het kennismakingsgesprek?

Het kennismakingsgesprek is een mooie gelegenheid om kennis met elkaar te maken en het is bedoeld voor iedereen die meer informatie wil over het volgen van pianoles. Tijdens het kennismakingsgesprek is er eventueel de mogelijkheid om een stukje op de piano te laten zien, zodat ik kan kijken hoe ver iemand is en welke muziekstijl(en) diegene wil leren spelen. Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een kennismakingsgesprek waarin we je wensen bespreken.

040-2543798 aylan.liem@gmail.com
Mijn Lessen